YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİ

Kişinin adımını atarak çıkamayacağı yer YÜKSEK, seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma YÜKSEKTE ÇALIŞMA olarak tanımlanır. Yüksekte çalışmalarda yaşanan iş kazaları çalışma hayatının en önemli sorunlarından biridir. Yüksekte güvensiz çalışma, ülkemizde yaşanan ölümlü iş kazalarının başlıca sebepleri arasında yer almaktadır. Bu sorunun çözümü için temelde, teknik ve…

YANGIN EĞİTİMİ

Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik ve 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu çerçevesinde aşağıdaki üç ana başlık altındaki eğitim, belirttiğimiz müfredatlar ve belgelendirmeler yapılarak uzman eğitmen kadromuz tarafından düzenlenmektedir. Eğitmenlerimiz Üniversite ve Afat tarafından belgelendirilmiş olup eğitimler belgeli ilk yardım personelimiz nezaretinde gerçekleştirilmektedir. Temel Yangın Eğitimi ve Uygulama Tatbikatı: 4 saat süre ile teorik ve…

PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Üniversite Onaylı ve e-devlete kayıtlı Patlamadan Korunma Dokümanı Hazırlama Eğitici Eğitmenliği programlarımız için; PATLAMADAN KORUNMA DOKÜMANI HAZIRLAMA EĞİTİMİ EĞİTİMİN AMACI: Eğitimin amacı, katılımcıların ATEX 137 Yönetmeliği ve 60079:2015 standardı gereği PATLAMADAN KORUMA DOKÜMANI hazırlamalarını sağlamaktır.  Standardın 60079:2015 versiyonuna göre hesap yöntemleri ile yasa, standart, rapor düzenleme gibi konular örneklerle sunulacak ve ağırlıkla patlamadan koruma dokümanı…

KAZA İNCELEME VE KÖK NEDEN ANALİZ EĞİTİMİ

Üniversite Onaylı ve e-devlete kayıtlı Kaza İnceleme ve Kök Neden Analiz Eğitici Eğitmenliği programlarımız için; KAZA ARAŞTIRMA ve KÖK NEDEN ANALİZİ EĞİTİMİ İş kazalarıyla ilgili inceleme ve detaylı araştırma yapılmasını sağlamak, kök sebeplerin analiz edilmesiyle düzeltici önleyici faaliyet planı oluşturmak, araştırma ekibinin kurulması, araştırmanın başlatılması, kaza mahallinin sınırlandırılması ve görüntülenmesi, görgü tanıkları ile görüşülmesi gibi…

KAPALI KISITLI ALANDA ÇALIŞMA EĞİTİMİ

Bir veya birden fazla kişinin girebileceği kadar geniş, içerisinde rahatça hareket etme ve çalışma imkânının genelde kısıtlı olduğu, doğal havalandırmanın yeterli olmadığı, sürekli olarak çalışmanın veya kalmanın riskli olduğu, yanıcı ve/veya zehirli gazların birikme ihtimalinin fazla olduğu alanlar, KAPALI KISITLI ALAN olarak nitelendirilmektedir. Kapalı alanda çalışma eğitimi; 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Çalışanların…

HAZMAT (KİMYASAL SIZINTI MÜDAHALE) EĞİTİMİ

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yayımlanan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Esasları Hakkında Yönetmelik, Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer Tehlikelere Dair Görev Yönetmeliği ile Büyük Endüstriyel Kazaların Kontrolü Hakkında Yönetmelik kapsamında düzenlenmesi gereken HAZMAT EĞİTİMİ; işletmenizde oluşturduğunuz acil durum ekipleriniz için kimyasal döküntü ile mücadele edip tehlikenin tamamen ortadan kaldırılması ve/veya…

ELEKTRİKLİ (LİTYUM-IYON BATARYALI) ARAÇ YANGINLARINA MÜDAHALE EĞİTİMİ

Teknolojinin ilerlemesi ile sürekli hareket halinde ve mobil olup teknolojiye bağlı olduğumuz bu dünyada, lityum-iyon (Li-ion) bataryalar yeni ve temiz enerji depolama sistemi. Bu bataryaların üretimi talep arttıkça hızlı bir şekilde artmakta. Talep artışı ve sürekli gelişen hücre kimyaları, ekipman güvenliği ve kullanıcı açısından da zorluklar yaratmakta. Tehlikeler sadece bataryaların üretiminde değil, bu tür bataryaların…

EKED (ETİKETLEME-KİLİTLEME) EĞİTİMİ

EKED / LOTO (Lock out Tag out) tehlikeli makine ve enerji kaynaklarının düzgün bir şekilde kapatılmasını, bakım veya servis çalışmaları sırasında beklenmedik bir şekilde başlatılmasını önleyen bir güvenlik prosedürü, makine veya cihazın beklenmedik bir anda çalışması veya bir hattan tehlikeli madde/enerji deşarj olması ile çalışanlara zarar vermesini önlemek için uygulanacak kilitleme ve etiketleme yöntemidir. İşletmede…

ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkındaki Yönetmelik ve Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik  gereği yasal zorunluluğu olan ACİL DURUM EKİP PERSONELLERİNİZİN EĞİTİM ve TATBİKATI uzman eğitmen kadromuz tarafından yapılarak gerekli raporlama ve belgelendirmeler düzenlenmektedir. Eğitmenlerimiz Üniversite ve AFAD tarafından belgelendirilmiş olup eğitimler belgeli ilk yardım personelimiz nezaretinde gerçekleştirilmektedir. Acil…

ACİL DURUM TAHLİYE TATBİKATI

İş yerlerinde acil durumlar hakkındaki yönetmelik ve 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu çerçevesinde acil durum eğitimi ve tatbikatı, gerekli raporlama ve belgelendirmeler yapılarak uzman eğitmen kadromuz tarafından düzenlenmektedir. Eğitmenlerimiz Üniversite ve Afat tarafından belgelendirilmiş olup eğitimler belgeli ilk yardım personelimiz nezaretinde gerçekleştirilmektedir. Acil Durum Eğitimi ve Tahliye Tatbikatı (4 saat teorik ve uygulamalı…

ACİL DURUM EKİP PERSONELİ EĞİTİMİ

Acil Durum Müdahale Ekipleri Eğitimi Amacı: Acil Durum Yönetim Planında görev alan personele planı anlatmak ve onları acil durumlar hakkında bilinçlendirmek. Eğitime Katılacaklar : Yangınla Mücadele Ekibi (Söndürme Ekibi), Arama, Kurtarma Ekibi, Tahliye Ekibi, İlkyardım Ekibi, Koruma Ekibi, Haberleşme Ekibi, Teknik Ekipler ve Acil Durum Koordinatörü dahil görevli olan (aktif ve yedek) tüm personel. Verilecek…